Termis

A TERMIS dinamikus termo-hidraulikai szimuláció elvégzésére alkalmas hálózatmodellező program, melynek segítségével statikusan, illetve az időbeli viselkedést követő módon vizsgálhatók távhőhálózat áramlási, nyomás és termikus viszonyai. Más rendszerektől eltérően a TERMIS valós idejű adatokat használ az aktuális állapot elemzéséhez és nyomon követéséhez. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára jobb és hatékonyabb döntések meghozatalát, és ezáltal egyszerre növelheti a szolgáltatás minőségét és a gazdaságosságát.

A TERMIS könnyen és költséghatékonyan integrálható bármilyen nyitott rendszerbe. A TERMIS felhasználói számára folyamatosan elérhető a fejlesztő és a rendszerintegrátor cégek alkalmazottainak a távhőenergia-rendszerek terén szerzett átfogó tudásán és tapasztalatán alapuló támogatási szolgálata.

Távhőszolgáltatók üzemeltetési gyakorlatában elterjedt, hogy hosszú időn keresztül állandó értéken tartják a betáplálási hőmérsékletet, figyelmen kívül hagyva a tényleges fogyasztás napi ingadozását. A TERMIS Hőmérséklet Optimalizáló modulja képes a betáplálási hőmérséklet optimalizálására, mely az energiaveszteség számottevő csökkenéséhez, ennél fogva jelentős megtakarításhoz vezet.